Julkaistu 26.2.2024

Rekrytoinnin haasteet työnantajalle ja työntekijälle

Suomen työmarkkinat tuovat haasteita niin työnhakijoille kuin työnantajillekin. Työnhakijoille rekrytointiprosessi on monimutkainen ja epäselvä, ja työnantajilla on vaikeuksia löytää sopivia hakijoita avoimiin tehtäviin. Tämä ongelma on erityisen selvä ulkomaisille työnhakijoille, jotka kohtaavat lisäesteitä, kuten kulttuurierot, kieliongelmat ja paikallisten työmarkkinoiden tuntemattomuus.

Tilanteeseen on onneksi myös ratkaisuja

Työnantajat voivat tehdä rekrytointiprosessista avoimemman ja tehokkaamman tarjoamalla selkeät työnkuvat, realistiset vaatimukset ja tarkasti määritellyn rekrytointi aikataulun.

Työnantajat voivat varmistaa uusille työntekijöille sujuvan perehdytyskokemuksen tarjoamalla kattavia perehdytysohjelmia, jotka kattavat yrityskulttuurin, käytännöt ja työodotukset.

Tunne Care Oy tarjoaa ulkomaalaisille työnhakijoille arvokkaita palveluita, kuten kulttuurikoulutusta, kielikursseja ja työelämävalmennusta. 

Työnantajille Tunne Care Oy tarjoaa yhteistyötä auttaakseen ulkomaisia ​​työnhakijoita sopeutumaan suomalaiseen työympäristöön ja menestymään rooleissaan.

Työnantajat voivat luoda osallistavamman työpaikan edistämällä monimuotoisuutta ja osallisuutta edistäviä aloitteita, jotka voivat auttaa houkuttelemaan ja säilyttämään lahjakkaita ulkomaisia ​​ammattilaisia.

Työnantajat voivat työskennellä oppilaitosten kanssa kehittääkseen ohjelmia ja opetussuunnitelmia, jotka vastaavat työmarkkinoiden tarpeita ja varmistavat, että valmistuneilla on työllistymiseen vaadittavat taidot ja pätevyys.

Työntekijältä vaaditaan oma-aloitteisuutta ja realistisia odotuksia ja samalla myös kärsivällisyyttä ja joustavuutta. 

Tunne Care Oy mahdollistaa molemmille osapuolille tehokkaan ja miellyttävän kokemuksen kun ollaan täyttämässä työnhakijan unelmia ja työnantajan tarpeita, joilla saadaan tämän maan talous oikeille kasvu-urille.

Julkaistu 15.1.2024  | Virpi Rajastila
Ulkomaalaisten hoitajien suomen kielen taito on avain laadukkaaseen hoitoon!

Ulkomaalaisilla hoitajilla on keskeinen rooli ja tulevaisuudessa entistä merkittävämpi osuus suomalaisessa terveydenhuollossa. Kuitenkin heidän on hallittava suomen kieli riittävän hyvin varmistaakseen potilaille laadukkaan hoidon.

Suomen kielen taito on ensiarvoisen tärkeää monestakin syystä. Ensinnäkin se mahdollistaa hyvän kommunikoinnin potilaan ja hoitajan välillä. Avoin ja luottamuksellinen keskustelu potilaan hoidosta ja voinnista on olennaista sekä potilaan turvallisuuden että hoidon laadun näkökulmasta.

Toiseksi suomen kielen taito auttaa hoitajia ymmärtämään suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa. Tieto suomalaisista arvoista ja tavoista mahdollistaa paremman huomioimisen potilaan yksilöllisiä tarpeita arvioitaessa, erityisesti ikääntyneiden tai vakavasti sairaiden kohdalla.

Kolmanneksi suomen kielen taito helpottaa hoitajien työtä ja arkea. Kyky osallistua sujuvasti työyhteisön toimintaan ja verkostoitua muiden hoitajien kanssa tekee työstä mielekkäämpää ja helpottaa uuden kulttuurin omaksumista.

Tunne Care panostaa jokaisen hoitajan kielitaidon kehittämiseen tarjoamalla räätälöityjä kielikursseja. Kurssilla opetellaan paitsi peruskielioppia myös vuorovaikutustaitoja ja ammattisanastoa, mikä edistää hoitajien integroitumista työyhteisöön.

Vaikka kielitaidon kehittäminen vaatii aikaa ja vaivaa, se on ehdottomasti vaivan arvoista. Me tunnelaiset ylläpidämme jatkuvan oppimisen kulttuuria ja tarjoamme hoitajille monipuolisia mahdollisuuksia syventää kielitaitoaan.

Hyvät kielitaidot mahdollistavat ulkomaalaisten hoitajien tarjota potilaille laadukasta hoitoa ja nauttia onnellisemmasta elämästä Suomessa.

Suomen kielen taidon merkitys terveydenhuollossa:

Suomen kielen osaaminen on elintärkeää kaikille terveydenhuollossa työskenteleville, erityisen tärkeää kuitenkin hoitajille. Hoitajat ovat potilaan lähimmät kontaktit terveydenhuollossa, ja heillä on kriittinen rooli potilaan hoidossa ja hyvinvoinnissa.

Hyvän kommunikoinnin avulla hoitajat voivat:

  • Kerätä potilaan sairaushistoriaa ja oirekuvauksia
  • Tehdä hoidon tarpeen arvioinnin
  • Antaa potilaalle tietoa sairaudestaan ja hoidosta
  • Seurata potilaan voinnin kehitystä
  • Tukea potilasta sairauden ja hoidon aikana

Kun hoitajat hallitsevat suomen kielen, he voivat paremmin ymmärtää potilaan tarpeita ja tarjota hänelle laadukasta hoitoa. Tämä on keskeistä sekä potilaan turvallisuuden että hoidon vaikuttavuuden kannalta

.